10 häftiga ställen för dig som vill se norrsken

Norra Sverige har flera fantastiska platser som du kan åka till för att beskåda det fantastiska norrskenet.

Här är 10 bra platser:

 

Abisko – Aurora Sky Station

Abisko och Aurora Sky Station är en av världens bästa platser att skåda norrskenet på. Abisko har minst moln och ger dig störst chans att du lyckas fånga Aurora Borealis.

Luleå – Pine Bay Lodge

Här kan du som fotograferar då en massa bra bilder.

Lannavaara – Aurora Mountain Lodge

I den gamla guldgrävarbyn Lannavaara har familjen Väisenen, makarna bakom Pinetree Lodge i Särkimukka, renoverat guldgrävarnas bar och skapat Aurora Mountain Lodge.  Verkligen ett fantastiskt ställe!

Jukkasjärvi – ICEHOTEL 365

Ishotellet, eller ICEHOTEL är numera ishotell året runt. Genom solenergi hålls ett antal sviter nedkylda året runt.

Harads – Treehotel

Här finns ett rum, som heter ”The 7:th room”, och det ligger ligger tio meter upp i tallarna och för att du ska kunna skåda magnifika norrsken utan att behöva lämna rummet har det stora panoramafönster som vetter mot norr och sovrummen har takfönster.

Björkliden

Ligger granne med Abisko och i restaurangen har du den kanske bästa bilden av ett klassiskt svenskt landmärke Tjuonavagge. Eller som det oftast benämns: Lapporten.

Kiruna – Camp Ripans spa

Här kan du kolla på norrsken samtidigt som du bastar och badar!

Gällivare – Dundret

Det tar fyra minuter att åka upp med sexstols-liften till Dundrets kalfjäll. Därifrån har du en magisk utsikt över stan och vidderna. Klara nätter kan du se norrsken hela vägen in i världsarvet Laponia.

Gällivare – Vägen västerut

I folkmun kallas den för ”Vägen västerut”, den som svänger av Via Lappia (E45) strax norr om Porjus, förbi Luspebryggan upp mot Ritsem och Stor Muorkke/Stora Sjöfallet. Du kan bo på STF Saltoluokta Fjällstation, som har säsongsöppet, eller på hotell Stora Sjöfallet.

Harads – Logger's Lodge

Logger’s Lodge är en lyxig, helt privat retreat för två personer med service dygnet runt.

1 Dec 2019